Suzuki Airconditioning

Houdt uw Airco in topconditie

Suzuki Airco Check
nu slechts € 19,50

Met Suzuki Airco Service blijft uw Suzuki Airconditioning in topconditie

De airconditioning regelt het klimaat in de auto en zorgt voor een gezonde lucht, voorkomt beslagen ramen en vermindert de luchtvochtigheid. Een slecht functionerende airconditioning heeft een negatief effect op het brandstofverbruik van de auto.

Suzuki Airconditioning
Achtergrond Element

Waar kunnen wij u mee helpen?

Suzuki Airco Check

Zeeuw & Zeeuw controleert alle basis-onderdelen van uw airco, inclusief de kwaliteit van het interieurfilter. Als u een Suzuki Service Card Extra hebt, is de aircocheck gratis.

Suzuki Airco Check: €19,50

Suzuki Airco Reiniging

Een grondige reiniging van de aircoverdamper. We verwijderen vetaanslag, stof en ander vuil. Zo maken bacteriën geen kans en behoren onaangename geurtjes voor langere tijd tot het verleden

Suzuki Airco Reiniging: €49,50

Suzuki Volledige Aircoservice

We controleren het complete aircosysteem van uw Suzuki en recyclen en vullen het koudemiddel aan. De prijs van de aircoservicebeurt is afhankelijk van het wettelijk verplichte soort koudemiddel en is exclusief eventuele reparaties en nieuwe onderdelen.

Suzuki Aircoservicebeurt vanaf: €129,-

Achtergrond Element

Waarom een airco service?

De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er continu voor dat uw ruiten ontwasemt worden en blijven, waardoor slecht zicht voorkomen wordt en zo ook ongelukken.

Ieder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.

Suzuki Airconditioning
Suzuki Airconditioning
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Suzuki Airconditioning?

Heeft u een vraag over de Aircoservice van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is Airco?

Airco is de veelgebruikte afkorting van airconditioning. Het is een toestel dat de lucht in het interieur koelt en ontvochtigt. Een airco werkt met een koudemiddel met een laag kookpunt dat circuleert tussen een compressor en een verdamper. In de compressor wordt het gasvormige koudemiddel samengeperst tot een vloeistof. Hierbij komt warmte vrij die wordt afgevoerd door de rijwind of ventilator. De vloeistof stroomt nu naar de verdamper, waar lucht voor het auto-interieur doorheen stroomt. Bij het verdampen wordt warmte opgenomen en zo wordt de langsstromende lucht gekoeld en daarmee het interieur.

Hoe krijg ik mijn auto het snelst koel in de zomer?

In de schaduw parkeren is het beste. De temperatuur in de auto kan in de zon oplopen tot 70° C en warmte die er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Rij vervolgens met de airco aan enkele minuten met geopende ramen om de ergste hitte te verdrijven. Zet de airco na het sluiten van de ramen enkele minuten op de recirculatiestand. Dan komt er geen hete lucht van buiten bij, wat het koelproces versnelt. Niet te lang, want anders kan er loomheid ontstaan door zuurstoftekort.

Is een airconditioning onderhoudsvrij?

Nee. Per jaar verliest ‘ie bij normaal gebruik zo’n 6 tot 7 procent koudemiddel. Dat moet op peil worden gehouden. Ook moet worden gekeken of zich geen rottende bladeren in de luchtinlaat bevinden. Een jaarlijkse controle bij een Zeeuw &; Zeeuw vestiging verdient aanbeveling, ook om te kijken of de aandrijfriem intact is en de slangen niet zijn beschadigd.

Wanneer gebruik je airconditioning?

De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er voor dat uw ruiten ont wasemt worden en blijven, dit voorkomt slecht zicht en zo ook ongelukken. Ieder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.

Hoe vaak moet het aircosysteem bijgevuld worden?

Het is verstandig uw airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen.