Suzuki Accu

Voorkom problemen met starten

Suzuki Accu’s,
de start van uw rit

Met Zeeuw & Zeeuw blijft uw accu in topconditie!

Uw accu werkt als een soort batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden en levert stroom voor onder andere de verlichting, ruitenwissers, de radio, maar ook voor de startmotor. Een defecte accu behoort tot de meest voorkomende gevallen bij pech onderweg volgens de ANWB, dus het is belangrijk om tijdig uw accu te laten vervangen om stilstand te voorkomen. Neem dus op tijd contact op met ons of maak alvast een afspraak.

Accu batterij icon pictogram
Achtergrond Element

Wat doet de accu van een auto?

U beschikt wellicht over een mobiele telefoon en bent bekend met het feit dat deze werkt op elektrische energie die wordt opgeslagen in de batterij. Op dezelfde wijze bevat een accu elektrische energie die cruciaal is voor het starten van uw voertuig. Bij het omdraaien van de contactsleutel wordt de startmotor van stroom voorzien door de accu, waardoor deze begint te draaien en de motor wordt gestart. Op dit moment komt ook de dynamo in actie en wordt de accu opnieuw opgeladen. Bovendien voorziet de accu elektrische accessoires van energie op het moment dat de dynamo onvoldoende stroom levert.

Accu Auto Controlle
Achtergrond Element

Onderhoud

Accu auto vervangen

Een accu heeft over het algemeen een levensduur van drie tot zes jaar, maar de exacte duur is sterk afhankelijk van het gebruik van het voertuig. Wanneer u voornamelijk korte ritten maakt, zal de accu meer belast worden. Dit komt doordat de accu vaak stroom moet leveren om te starten en niet de kans krijgt om volledig op te laden. Bovendien zal de accu snel leeg raken als er veel stroomverbruikers zijn ingeschakeld terwijl de motor niet draait.

Gedurende het gebruik van de accu neemt de hoeveelheid actief materiaal geleidelijk af. Op een bepaald moment zal de hoeveelheid actief materiaal te klein zijn om voldoende capaciteit te leveren en zal de accu moeten worden vervangen. Vaak gebeurt dit in de winter, omdat de kou meer van de accu eist en de lage temperaturen een negatief effect hebben op de capaciteit.

Suzuki Accu
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Accu van uw Suzuki?

Heeft u een vraag over de Accu van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe weet u of de accu kapot is?

Hoeveel kost een accu van een auto?

De prijzen voor een nieuwe accu variëren van € 60 tot € 300, afhankelijk van het soort accu dat u nodig heeft. Vaak zien we dat u bij nieuwere auto’s ook direct meer geld kwijt bent aan een nieuwe accu. Dit komt omdat deze accu’s voorzien zijn van de nieuwste technieken en daarbij vaak ook een stukje krachtiger zijn.

Hoe lang gaat de accu van een auto mee?

Een autobatterij gaat niet eeuwig mee. Reken op een gemiddelde levensduur van vijf jaar. Daarna is ze dringend aan vervanging toe. Er zijn echter factoren die de prestaties van een accu kunnen beïnvloeden.

Is het erg als je accu leeg is?

Als de accu compleet leeg is, bijvoorbeeld als u uw lichten aan hebt gelaten of als uw auto erg lang stil heeft gestaan, start de auto niet meer en kan hij dus ook niet opladen tijden het rijden. Gelukkig kan u een accu ook extern opladen.