Suzuki Banden

Suzuki Banden

Uw contact met de weg

Wij adviseren u graag over de beste band voor uw Suzuki

Banden zijn het enige contact met de weg

Bij Zeeuw & Zeeuw Suzuki is het vinden van de perfecte banden voor uw Suzuki een fluitje van een cent. Wij bieden een ruim assortiment van hoogwaardige banden tegen scherpe prijzen. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren welke banden het beste passen bij uw Suzuki en rijstijl. Aarzel niet en neem direct contact op om een afspraak te maken voor het monteren van uw nieuwe banden.

Suzuki Banden icoon
Achtergrond Element

Suzuki Zomerbanden

Wanneer de thermometer boven de 7 graden Celsius stijgt, is het slim om voor zomerbanden te gaan. Waarom? Omdat deze banden in deze temperaturen meer grip bieden, het brandstofverbruik verminderen en een kortere remweg hebben dan winterbanden. In tegenstelling tot winterbanden, hebben zomerbanden brede sleuven die bij warmere temperaturen zorgen voor een uitstekende waterafvoer tijdens (hevige) zomerse regenbuien.

Suzuki Zomerbanden
Achtergrond Element

Suzuki Winterbanden

Suzuki Winterbanden

Als u overweegt om in de winter met uw Suzuki de weg op te gaan, is het belangrijk om te weten dat winterbanden aanzienlijk veiliger zijn dan zomer- of all-season banden. Winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel, verminderen namelijk de grip op de weg en kunnen leiden tot een langere remweg. Winterbanden zijn speciaal ontworpen om dit probleem te voorkomen en bieden betere prestaties bij temperaturen onder de 7 graden Celsius.

Zelfs als het een milde winter wordt, blijven winterbanden belangrijk. Moderne veiligheidssystemen, zoals ABS en ESP, werken namelijk alleen optimaal wanneer er voldoende grip op de weg is. Dankzij hun unieke rubbersamenstelling behouden winterbanden hun uitstekende rijeigenschappen bij lage temperaturen en bieden ze betere grip op sneeuw en ijs. Bij Zeeuw & Zeeuw vindt u winterbanden die perfect passen bij uw Suzuki-model, zodat u veilig de weg op kunt gaan.

Achtergrond Element

Suzuki All Season banden

Als u vooral korte ritjes rijdt, zoals naar de supermarkt of voor het wegbrengen van uw kinderen naar school, is het absoluut de moeite waard om te overwegen om vierseizoenenbanden of all-seasonbanden te gebruiken. Deze banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. U bespaart bovendien de kosten en het ongemak van het tweemaal per jaar omwisselen van de banden en de kosten voor opslag.

Suzuki All Season Banden
Achtergrond Element

Suzuki banden opslag

Suzuki Bandenhotel of banden opslag

Als het voor u niet praktisch is om uw zomerbanden thuis op te slaan, of als u op zoek bent naar een veilige en professionele opslagoplossing voor een vaste, betaalbare prijs, dan biedt Zeeuw & Zeeuw de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat uw zomerbanden in topconditie blijven terwijl u ze niet gebruikt. Ons ruime bandenhotel biedt een veilige opslagplaats voor uw banden, zodat u ze nooit meer hoeft te verwisselen en ze nooit meer in de weg liggen. Bovendien zijn ze verzekerd tegen diefstal en verlies tijdens transport of opslag.

  • Opslag banden per seizoen: € 60,-
  • Bandenwissel (op velg) met opslag: € 120,-
  • Bandenwissel (losse banden) met opslag: € 170,-

Suzuki Swace Zijkant
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de banden van uw Suzuki?

Heeft u een vraag over de banden van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is een ‘thuiskomer’?

Een volwaardige reserveband neemt veel ruimte in en wordt zelden gebruikt. Veel auto’s zijn daarom uitgerust met een ‘thuiskomer’ in plaats van een normaal reservewiel. Dat is een smalle reserveband die bestemd is om naar een garagebedrijf of bandenspecialist te kunnen rijden. Pas op: de maximumsnelheid met zo’n bandje bedraagt 80 km/h!

Wat is de minimale profieldiepte van een band?

Een personenautoband moet wettelijk minimaal 1,6 mm profiel hebben. Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland, adviseert om een zomerband bij een profieldiepte van minimaal 2 mm te vervangen. Winterbanden verliezen bij een profieldiepte onder 4 mm hun specifieke eigenschappen. Het advies is dus om winterbanden bij minimaal 4 mm profiel te vervangen.

Waarop worden mijn banden gecontroleerd tijdens de apk?

Tijdens de apk wordt de band op de volgende punten beoordeeld:
– De profieldiepte. Deze moet minimaal 1,6 mm zijn.
– De bandenspanning.
– Als de banden een specifieke draairichting hebben, moet de band op de juiste manier gemonteerd zijn.
– Op één as moeten banden met dezelfde maat en dezelfde karkasstructuur (in de praktijk: twee radiaalbanden) gemonteerd zijn.
– De banden worden ook gecontroleerd op beschadigingen (het karkas mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn) en op uitstulpingen.
– Als de auto een bandenspanningswaarschuwingsysteem heeft, dan mag er geen defect worden aangegeven.

Wat is een vierseizoenenband?

Een vierseizoenenband of all-seasonband is deels een zomerband en deels een winterband en kan dus heel het jaar rond worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vierseizoenenband?

Je hoeft geen aparte set aan te schaffen en je hoeft je banden niet twee keer per jaar te laten wisselen. Een vierseizoenenband ofwel all-seasonband is alleen een ‘echte’ winterband wanneer deze aan de zijkant is voorzien van de zogenaamde ‘three peak mountain’; een figuur van een berg met drie pieken en in het midden een afbeelding van een sneeuwvlok. Een nadeel van een all-seasonband is dat het een compromis is. De eigenschappen in de zomer zijn minder dan van een 100% zomerband, hetzelfde geldt in de winter in vergelijking met een 100% winterband.

Hoe lang mag ik een band gebruiken?

Banden drogen na verloop van tijd uit, waarbij droogtescheurtjes ontstaan. Door veroudering lopen de eigenschappen van het rubber terug. Het wordt aanbevolen om banden na zes jaar te vervangen, ook als er nog voldoende profiel op zit.

Welke bandenspanning moet ik aanhouden?

De juiste bandenspanning staat vermeld op een sticker die aan de binnenkant van de tankdopklep is geplakt of op de binnenzijde van het portier van de bestuurder is aangebracht. Je vindt de aanbevolen bandenspanning ook in het instructieboekje. Een vol beladen auto vraagt om een hogere bandenspanning dan een auto waarin alleen de bestuurder en een eventuele passagier zitten. Daarom staan er altijd twee aanbevolen waarden voor de bandenspanning vermeld.