Suzuki Remmen

Suzuki Remmen

Voorkom problemen aan uw remmen

Uw remmen versleten? Wij vervangen ze graag voor u!

Met Zeeuw & Zeeuw blijven uw Suzuki remmen in topconditie!

Om uw Suzuki tot stilstand te brengen, zijn goedwerkende remschijven en remblokken van groot belang. Bij het indrukken van de rem worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt, waardoor de auto stopt. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het noodzakelijk om de remmen regelmatig te laten controleren door een specialist. Wacht niet te lang en maak tijdig een afspraak om uw Suzuki veilig te houden.

Remmen schijfremmen blokken Pictogram icon
Achtergrond Element

Suzuki Schijfremmen

Moderne auto’s maken gebruik van schijfremmen, waarbij een metalen schijf achter elk wiel is bevestigd en wordt vertraagd wanneer het rempedaal wordt ingetrapt. Dit proces zet bewegingsenergie om in warmte-energie. De remblokken zijn verantwoordelijk voor het vertragen van de remschijf en moeten bestand zijn tegen de hoge hitte die hierbij vrijkomt, zonder snel te slijten. Het is daarom belangrijk om de remblokken regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen om ervoor te zorgen dat uw auto veilig blijft.

Suzuki Remmen onderhoud
Achtergrond Element

ABS

Suzuki Onderhoud aan Remmen

ABS staat voor “antiblokkeersysteem”, wat een veiligheidssysteem is dat is ontworpen om te voorkomen dat de wielen van een auto blokkeren tijdens een noodstop of bij het remmen op gladde ondergronden zoals sneeuw of ijs. Het systeem maakt gebruik van sensoren bij de wielen om te meten wanneer een wiel dreigt te blokkeren. Wanneer dit gebeurt, stuurt een computer een signaal naar het remmende wiel om de remdruk iets te verminderen, waardoor het wiel net niet blokkeert en de auto bestuurbaar blijft terwijl deze zo snel mogelijk wordt afgeremd.

ABS werd voor het eerst ontwikkeld in de vliegtuigindustrie en is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw in auto’s toegepast. Naast het voorkomen van blokkerende wielen bij het remmen, kan het ABS-systeem ook samenwerken met andere veiligheidssystemen zoals traction control, dat ervoor zorgt dat de aangedreven wielen niet doorslaan en zo grip op de weg behouden.

Suzuki Across Zijkant
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Remmen van uw Suzuki?

Heeft u een vraag over de Remmen van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe weet u of uw remmen nog goed zijn?

Zodra de remschijven versleten zijn kunt u dit merken door een schurend geluid of door trillingen tijdens het remmen. Ook kunt u het zien wanneer u de remschijven bekijkt en sporen van haarscheuren vertonen of kromgetrokken zijn.

Hoe vaak moet u remvloeistof vervangen?

Hoe meer water uw remvloeistof heeft opgenomen, hoe slechter deze werkt. Daarom moet u elke twee jaar uw remvloeistof vervangen. U kunt het remvloeistof vervangen het beste aan een vakman overlaten. Remvloeistof vervangen gebeurt meestal bij een onderhoudsbeurt.

Hoeveel kilometer gaan remmen mee?

Heel gemiddeld genomen gaat een set remblokken zo’n 60.000 km mee, van een set remschijven is gemiddeld circa 100.000 km te verwachten, maar de afwijkingen op het gemiddelde kunnen groot zijn. De fabrikant geeft de minimale dikte van remschijven en remblokken op.

Waarom trilt mijn auto als ik rem?

Begint uw auto te trillen wanneer u remt? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een of meerdere kromme remschijven voor of remschijven achter. Remschijven kunnen vervormen door zware slijtage of door oververhitting. In plaats van een vlakke schijf treft u dan een kromgetrokken schijf aan.

Waar staat ABS voor?

ABS is een afkorting die staat voor Anti Blokkeer Systeem en is een veiligheidsvoorziening van een auto. Het is een elektronisch systeem dat in werking kan treden als je een noodstop moet maken met je auto. Zoals de naam al aangeeft, voorkomt ABS dat de wielen gaan blokkeren als je hard op het rempedaal trapt.