Elektrisch Rijden met Kia
Stap in de toekomst
Ontdek elektrisch rijden met Kia
Bent u al klaar om over te schakelen naar elektrisch rijden?
Er zijn al veel Kia elektrisch rijders die u voor gingen. In de 100% elektrische Kia EV6, Kia Niro EV of ons nieuwe vlaggenschip de Kia EV9. Begrijpelijk, want een elektrische auto rijdt veel comfortabeler en stiller dan een brandstofauto. Daarnaast biedt een elektrische Kia veel (financiële) voordelen. Denk hierbij aan een lagere bijtelling, minder onderhoudskosten, een rijbereik tot 541 kilometer en de mogelijkheid tot (ultra) snelladen.
Op deze pagina leggen wij u graag alle voordelen van elektrisch rijden uit, want wij begrijpen dat elektrisch rijden voor u waarschijnlijk nog onbekend terrein is. Wij helpen u graag bij het nemen van een weloverwogen beslissing om een elektrische Kia aan te schaffen.
Onze geëlektrificeerde modellen
SEPP Subsidie voor elektrisch rijden
SEPP staat voor Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren en is door de overheid in het leven geroepen om de aanschaf van elektrische auto’s te bevorderen. Maar wat houdt de SEPP-subsidie precies in en wat zijn de voordelen voor u als rijder?
De SEPP-subsidie is bedoeld voor particulieren die een nieuwe elektrische auto aanschaffen of leasen. Hierbij krijgt u als klant financiële ondersteuning en ontvangt u een aanzienlijke korting op de aanschaf of uw leaseprijs van een elektrische Kia. De korting die de Rijksdienst voor Ondernemen Nederland (RVO) verstrekt kan oplopen tot wel € 2.950,-. Hierdoor wordt elektrisch rijden een stuk aantrekkelijker ten opzichte van traditionele benzine- of dieselauto’s.
Het is raadzaam om de actuele informatie te raadplegen op de website van de RVO
De voordelen van elektrisch rijden
Het rijden van een elektrische auto brengt vele voordelen met zich mee, zowel voor uw portemonnee als de impact op het milieu.
We hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.
- Voordelige totale eigendomskosten
De totale eigendomskosten van een elektrische Kia zijn veel voordeliger dan u denkt. Zo bespaart u onder andere geld op brandstof en onderhoud aan uw auto. Meer weten over de totale eigendomskosten van een elektrische auto? Klik hier - Beter voor het milieu
Een elektrische auto heeft geen CO2 uitstoot of andere schadelijke uitlaatgassen. Met een elektrische Kia draagt u dus ook gelijk bij aan een schoner milieu. - Heeft u zelf zonnepanelen? Dan rijdt u nagenoeg gratis
Wanneer u de mogelijkheid heeft om uw zonnepanelen te gebruiken om uw elektrische Kia op te laden kost dit u nagenoeg geen geld. U kunt namelijk gebruik maken van u eigen opgewekte energie zonder dat u deze terug levert aan het net.
- Fiscale voordelen
Naast de eerder genoemde SEPP-Subsidie kunnen elektrische auto’s ook profiteren van andere fiscale voordelen, zoals lagere motorrijtuigenbelasting en vrijstellingen van bepaalde belastingen en heffingen - Toekomstbestendig
Met de toenemende focus op duurzaamheid en de verschuiving naar elektrische mobiliteit, investeert u met een elektrische auto in een toekomstbestendige vorm van transport.
Wat is Total Cost of Ownership?
Total Cost of Ownership (TCO) is een belangrijk onderwerp voor iedereen die overweegt een elektrische auto (EV) aan te schaffen. Naast de aankoopprijs van een elektrische auto zijn ook kosten die gedurende de levensduur van het voertuig worden gemaakt belangrijke, vaak zelfs voordelige, onderwerpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderhoudskosten en de restwaarde van de auto.
TCO is voor velen nog een onduidelijke term maar ontzettend belangrijk om goed te begrijpen om een weloverwogen beslissing te nemen voor de aanschaf van een elektrische auto. Zo maakt de berekening van de TCO onder andere inzichtelijk wat de onderhoudskosten, de laadkosten en de restwaarde van een elektrische auto zijn op de korte- en lange termijn.
Bij Zeeuw & Zeeuw begrijpen wij dat de aanschaf van een elektrische auto een belangrijke en grote investering is en daarom willen wij u graag informeren over het begrip Total Cost of Ownership. Dit geeft u een beter beeld welke onderwerpen, en tevens ook voordelen, er zijn bij de aanschaf van een elektrische Kia.
Aankoopprijs
Over het algemeen is de aanschafprijs van een elektrische auto hoger dan die van een traditionele auto met een verbrandingsmotor. Maar, het is belangrijk om te weten dat er voor de aanschaf van een elektrische auto vaak subsidies en/of belastingvoordelen beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen de aanschafkosten voor de aankoop van een elektrische Kia voordeliger en lager uitvallen.
Onderhoudskosten
Met name op onderhoudskosten kunt u met de aanschaf van een 100% elektrische Kia flink besparen. Een elektrische auto bevat over het algemeen veel minder bewegende delen dan gebruikelijke benzine- of dieselvoertuigen. Voor een EV zijn er namelijk geen olieverversingen nodig, slijten de remmen minder snel omdat veel EV’s regeneratief remmen en een EV bevat geen dure distributieriem die vervangen moet worden.
Brandstofkosten
Met de aanschaf van een elektrische auto bespaart u op brandstofkosten gezien het feit dat elektriciteit doorgaans goedkoper is dan benzine of diesel. Dat is met name het geval als u de mogelijkheid heeft om thuis te laden of gebruik te maken van de vele openbare laadstations, met gunstige tarieven, die Nederland ruimschoots te bieden heeft.
Restwaarde
Een vaak onbekend positief kenmerk van elektrische auto’s is de gunstige restwaarde. Gezien de levensduur van EV’s behouden ze over het algemeen een hogere restwaarde ten opzichten van benzine- of dieselauto’s. Daarbij zorgen de evoluerende marktvraag naar duurzame mobiliteit en de voortdurende technologische vooruitgang er deels voor dat de restwaarde van een EV positief uitvallen.
Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie of om een persoonlijke afspraak te maken. Wij bieden u ook de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte op maat voor de Niro EV, EV6 of EV9 op te stellen, zodat u een helder beeld krijgt van de totale kosten verbonden aan de aanschaf van een elektrische auto.
Toekomstige elektrische Kia modellen
Kia heeft een plan aangekondigd om een uitgebreid EV-assortiment te ontwikkelen. De line-up gaat bestaan uit de al geïntroduceerde modellen als de Kia EV6 en de Kia EV9 en toekomstige modellen in het gewilde B- en C-segment. Kia streeft er onder meer naar om kleinere EV’s zoals de EV3, EV4 en de EV5 te introduceren. Hoewel elk model specifiek aan uiteenlopende klantenbehoeften gaat voldoen, delen ze gemeenschappelijke elementen zoals de baanbrekende elektrische platformtechnologie van het merk, de innovatieve ‘Opposites United’ designfilosofie en de duurzame materialenstrategie. Blijf op de hoogte van deze unieke compacte SUV, de Kia EV3 en meld je aan.
Zeeuw & Zeeuw Kia helpt u graag op weg met een elektrische Kia!
Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Onze specialisten helpen u graag op weg. Laat ons weten waar wij u mee verder kunnen helpen, dan hoort u snel van ons!
Veelgestelde vragen over elektrisch rijden
Wat is het rijbereik van een elektrische Kia?
Het elektrische rijbereik van de Kia modellen is per Kia model verschillend. Zo heeft de Kia Niro EV een rijbereik tot 460 km (WLTP), heeft de Kia EV6 een rijbereik tot 528 km (WLTP) en de Kia EV9 heeft een uniek rijbereik tot 541 km (WLTP)
Hoe lang duurt het om een elektrische auto op te laden en waar kan ik laden?
Een elektrische Kia opladen kan tegenwoordig op allerlei plekken, hierdoor kunt u zelf bepalen op basis van uw route of agenda welke plek het beste op dat moment past. Maar waarschijnlijk vindt u het vooral fijn om op een aantal vaste plekken op te laden: Denk hierbij aan thuis, op uw werk of bij laadstations langs de weg.
Hoe snel een Kia Niro EV, Kia EV6 en de Kia EV9 oplaadt, hangt vooral af van de grootte van de batterij en de laadcapaciteit. De laadtijd wordt onder meer beïnvloed door het vermogen (aantal kW) dat de laadpaal levert en het vermogen dat de auto maximaal kan ontvangen. Hoe meer vermogen de paal levert en het voertuig kan ontvangen, hoe sneller het opladen gaat.
De laadtijden kunnen variëren van 18 minuten bij snelladen tot een nacht (+/- 8 uur) bij normaal (thuis)laden. De laadtijden zijn zeer afhankelijk van 3 manieren waarop geladen kan worden. Hoewel al die verschillenden mogelijkheden op het eerste gezicht ingewikkeld kunnen lijken, is het opladen van een elektrische auto net zo eenvoudig als het laden van uw mobiele telefoon.
Wat zijn de verschillen in rijervaring en prestaties tussen elektrische auto’s en traditionele voertuigen?
Een elektrische auto rijdt aanzienlijk stiller dan een benzine- of dieselvoertuig. Veel mensen ervaren dat als prettig. Een elektrische auto is daarnaast veelal standaard voorzien van veel features en innovaties om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Doordat er onmiddellijke koppel aanwezig is met de elektromotor trekt een elektrisch voertuig een stuk sneller op dan een traditioneel voertuig.
Welke manieren van opladen van een elektrische Kia zijn er?
Er zijn drie manieren van opladen van uw elektrische Kia.
1. Wisselstroom (AC)
Wisselstroom haalt u gewoon uit het stopcontact. Voordat u die kunt opslaan in de accu van uw elektrische Kia moet die eerst worden omgezet naar gelijkstroom (gelijkstroom, DC). Daarvoor zorgt de onboard charger in uw elektrische auto: die maakt van wisselstroom (AC) namelijk gelijkstroom (DC).
Voor deze laadoplossing heeft u dus een laadpaal nodig. Deze werkt in feite net als in de adapter van je mobiele telefoon, alleen is de adapter hierbij ingebouwd in je auto. Opladen van je EV gaat hiermee 4x zo snel.
2. Gelijkstroom (DC)
De snelste manier om uw elektrische auto op te laden is bij een snellaadstation met gelijkstroom (DC) met een vermogen van 50 kW of meer. Daarmee laad je de accu’s ultrasnel op van circa 10% tot 80%. De elektrische auto zorgt er zelf voor dat het maximale laadvermogen niet wordt overschreden. Het voordeel van DC-laden is dat de stroom niet meer hoeft te worden omgezet naar gelijkstroom. Daardoor kunt u laden met een hoger vermogen en is de batterij van uw elektrische Kia veel snelle vol. Elke 100% elektrische Kia is geschikt voor snelladen.
3. Laden via een wandcontactdoos
Ja, u leest het goed een elektrische Kia kunt u gewoon via een normale wandcontactdoos opladen. Het laadvermogen is dan maximaal 2,7 kW. Dit is wel de minst snelle laadoplossing, dit komt omdat je hierbij gebruik maakt van een standaard 230V-stekker. Het wordt aanbevolen om alleen deze methode te gebruiken wanneer het echt niet anders kan, daarbij moet u er ook voor zorgen dat de bekabeling/groepenkast geschikt is voor het opladen van een elektrische auto.
Zijn er voldoende laadstations beschikbaar en hoe zit het met de laadinfrastructuur in het buitenland?
Nederland is een van de beste landen als het aankomt op laadinfrastructuur. Vrijwel iedere (woon)wijk, benzinestation langs de snelweg, bedrijventerrein, winkelcentrum en tegenwoordig ook veel nieuwbouw huizen bieden voldoende mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden. Over het algemeen kunt u met een dezelfde laadpas overal terecht om de auto op te laden.
Maar hoe zit het dan als uw graag met de auto op vakantie gaat? Ook in omliggende landen in Europa verbetert de laadinfrastructuur met de dag. Landen als Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië en Spanje bieden ruim voldoende mogelijkheden langs de grote wegen om uw elektrische auto tussentijds bij te laden. Er zijn tal van apps en routeplanners beschikbaar waarop u uw route naar de zon goed uit kunt stippelen zonder dat u laadstress ervaart.