Kia monteur

Kia APK

Algemene Periodieke Keuring

Kia APK: € 39,95
of GRATIS bij onderhoud aan uw auto

Kia APK: de makkelijkste manier om uw APK-keuring te laten uitvoeren.

Is uw Kia alweer toe aan een APK (algemene periodieke keuring)? Bij Zeeuw & Zeeuw kunt u dat snel, professioneel en voordelig laten uitvoeren voor maar € 39,95. Onze Kia specialisten controleren op alle punten tijdens de keuring. Wist u al dat u twee maanden voor de APK vervaldatum uw Kia kunt laten keuren? Maak direct online een werkplaatsafspraak

Kia APK
Achtergrond Element

Een APK voor uw Kia bij Zeeuw & Zeeuw

APK voor uw Kia

Zeeuw & Zeeuw is officieel Kia dealer waardoor u profiteert van een vakkundige en voordelige keuring. Onze Kia specialisten kennen uw auto van binnen en van buiten. Mochten er vanuit de keuring noodzakelijke werkzaamheden verricht worden dan zullen wij deze van te voren aan u communiceren. U komt bij Zeeuw & Zeeuw nooit voor een verrassing te staan. Onze Kia specialisten kijken naar de volgende punten:

  • De banden van uw auto;
  • De uitlaat van uw auto;
  • We checken de gordels;
  • Controle van de carrosserie;
  • We controleren uw remmen;
  • Checken de verlichting;
  • Controle van de wielophanging;
  • En check de stuurinrichting van uw auto.

Wanneer moet mijn Kia een APK?

Indien uw Kia op benzine rijdt en u heeft een nieuwe Kia gekocht, dan hoeft uw Kia pas na vier jaar voor het eerst gekeurd te worden. Na deze keuring moet uw Kia 2x om de twee jaar gekeurd worden en daarna ieder jaar. Rijdt uw Kia op Diesel of LPG, moet uw Kia pas na 3 jaar voor het eerst gekeurd worden. Na deze keuring moet uw Kia jaarlijks gekeurd worden. U kunt uw Kia twee maanden voor de APK vervaldatum laten keuren.

Achtergrond Element

Gratis APK bij een beurt

Bij Kia Zeeuw & Zeeuw krijgt u een gratis Kia APK t.w.v. € 39,95 bij een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw Kia op een scala van punten gecontroleerd en indien nodig herstelt (afhankelijk van welke beurt u kiest). Omdat u uw Kia laat onderhouden bij Zeeuw & Zeeuw profiteert u van een gratis APK (exclusief € 5,95 afmeldkosten). Wacht niet langer en combineer een onderhoudsbeurt met een gratis algemene periodieke keuring bij één van onze Kia vestigingen! Kijk op onze onderhoudspagina voor meer informatie.

Kia APK Zeeuw & Zeeiw
Kia APK voordelig
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Kia APK?

Heeft u een vraag over de APK-keuring van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

In Nederland moeten alle personenauto’s en bedrijfsauto’s (tot 3.500 kg) periodiek worden gekeurd volgens de APK-regelgeving. De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type brandstof, de leeftijd van de auto en het soort voertuig.

Benzine- elektrische- en aardgas- (CNG) auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst worden gekeurd, daarna 2 keer om de 2 jaar en vervolgens ieder jaar.
Diesel- en LPG-auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keer gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

U kunt de APK-vervaldatum van uw auto opzoeken via onze werkplaatsplanner door uw kenteken in te voeren.

Wat als mijn APK verlopen is?

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u niet meer met de auto de weg op, tenzij u onderweg bent naar een APK-keuringsstation. Als u toch met een verlopen APK rijdt, riskeert u een boete en kunt u zelfs een bekeuring krijgen van de politie als u wordt aangehouden. Daarnaast kan een verlopen APK gevolgen hebben voor de verzekering van uw auto. Bij een ongeluk kan de verzekeraar besluiten om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden, omdat de auto niet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Het is dus belangrijk om op tijd een APK-keuring te laten uitvoeren om boetes en problemen te voorkomen.

Wat is een APK Steekproef?

Een APK steekproef is een controle die wordt uitgevoerd door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om te controleren of de keurmeester de APK-keuring correct heeft uitgevoerd. Ongeveer 3% van de uitgevoerde keuringen worden gecontroleerd door een steekproef. Tijdens een steekproef wordt er een willekeurig geselecteerde auto uit de keuringslijst gekozen en deze wordt opnieuw gekeurd door een onafhankelijke keurmeester van de RDW. De keurmeester controleert of de bevindingen van de eerste keuring correct zijn en of de auto terecht is goedgekeurd of afgekeurd. De steekproef is bedoeld om de kwaliteit van de APK-keuringen te waarborgen.