Kia banden

Kia Banden

Uw contact met de weg

Kia Banden

Banden zijn het enige contact met de weg

Bij Zeeuw & Zeeuw Kia bent u verzekerd van de juiste winter-, zomer of all seasonbanden voor uw Kia. U kunt bij al onze vestigingen terecht voor het aanschaffen van nieuwe banden. De autobanden die u aanschaft bij Zeeuw & Zeeuw zijn van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Wij staan klaar om u te adviseren welke zomerbanden uw Kia nodig heeft. Direct een afspraak maken?

Kia Banden
Achtergrond Element

Kia Zomerbanden


Is de temperatuur gemiddeld 7℃ of hoger? Dan zijn zomerbanden de veiligste en zuinigste keuze voor uw Kia. Vaak is dit van eind maart tot en met eind oktober. Vanwege de wegligging, grip en remweg is het belangrijk dat u uw winterbanden op tijd omwisselt voor zomerbanden. Meer informatie nodig of zomerbanden bestellen, laat uw vraag via onderstaand contactformulier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kia Zomerbanden
Achtergrond Element

Kia Winterbanden

Kia Winterbanden

Als het sneeuwt, regent en ijzelt wilt u toch goed grip houden op de weg. Winterbanden helpen u hierbij. Ook verkorten ze uw remweg. Wilt u in de winter veilig de weg op? Kies dan van november tot en met maart voor winterbanden. Winterbanden zijn speciaal gemaakt voor koude weersomstandigheden. Het speciale profiel geeft extra grip op gladde oppervlaktes, zoals sneeuw en ijs. Meer informatie nodig of winterbanden bestellen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Achtergrond Element

Kia All Season banden

All season banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. U kunt er dus het hele jaar mee rijden. Het profiel is een samenstelling van zomer- en winterbanden: hierdoor houdt u altijd de juiste grip. Rijdt u toch veel door sneeuw en ijs of bent u van plan op wintersport te gaan met de auto? Hoewel all season banden in alle seizoenen de weg op kunnen, zijn winterbanden toch de meest veilige keuze. En veel Europese landen zelfs verplicht. Advies op maat nodig? Neem gerust contact met ons.

Kia All Season Banden
Achtergrond Element

Kia banden opslag

Kia Bandenopslag

Is het voor u niet mogelijk om uw autobanden thuis te bewaren? Of heeft u behoefte aan een plek waar uw banden veilig en op de juiste manier opgeslagen worden voor een vaste lage prijs? Bij Zeeuw & Zeeuw is dit allemaal mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw banden in topconditie blijven wanneer u ze niet gebruikt. Wij slaan uw banden op in ons ruime bandenhotel in Schiedam. U hoeft nooit meer uw banden te wisselen en ze liggen nooit meer in de weg. Daarnaast zijn ze ook verzekerd tegen diefstal en verlies tijdens transport of opslag.

  • Bandenwissel + opslag: € 170,- (per wissel)
  • Wielwissel + opslag: € 120,- (per wissel)
  • Wisselen (set): € 60,-
  • Losse banden monteren € 110,-
  • Losse opslag: € 60,-

Kia Banden
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de banden van uw Kia?

Heeft u een vraag over de banden van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is een ‘thuiskomer’?

Een volwaardige reserveband neemt veel ruimte in en wordt zelden gebruikt. Veel auto’s zijn daarom uitgerust met een ‘thuiskomer’ in plaats van een normaal reservewiel. Dat is een smalle reserveband die bestemd is om naar een garagebedrijf of bandenspecialist te kunnen rijden. Pas op: de maximumsnelheid met zo’n bandje bedraagt 80 km/h!

Wat is de minimale profieldiepte van een band?

Een personenautoband moet wettelijk minimaal 1,6 mm profiel hebben. Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland, adviseert om een zomerband bij een profieldiepte van minimaal 2 mm te vervangen. Winterbanden verliezen bij een profieldiepte onder 4 mm hun specifieke eigenschappen. Het advies is dus om winterbanden bij minimaal 4 mm profiel te vervangen.

Waarop worden mijn banden gecontroleerd tijdens de apk?

Tijdens de apk wordt de band op de volgende punten beoordeeld:
– De profieldiepte. Deze moet minimaal 1,6 mm zijn.
– De bandenspanning.
– Als de banden een specifieke draairichting hebben, moet de band op de juiste manier gemonteerd zijn.
– Op één as moeten banden met dezelfde maat en dezelfde karkasstructuur (in de praktijk: twee radiaalbanden) gemonteerd zijn.
– De banden worden ook gecontroleerd op beschadigingen (het karkas mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn) en op uitstulpingen.
– Als de auto een bandenspanningswaarschuwingsysteem heeft, dan mag er geen defect worden aangegeven.

Wat is een vierseizoenenband?

Een vierseizoenenband of all-seasonband is deels een zomerband en deels een winterband en kan dus heel het jaar rond worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vierseizoenenband?

Je hoeft geen aparte set winterbanden aan te schaffen en je hoeft je banden niet twee keer per jaar te laten wisselen. Een vierseizoenenband ofwel all-seasonband is alleen een ‘echte’ winterband wanneer deze aan de zijkant is voorzien van de zogenaamde ‘three peak mountain’; een figuur van een berg met drie pieken en in het midden een afbeelding van een sneeuwvlok. Een nadeel van een all-seasonband is dat het een compromis is. De eigenschappen in de zomer zijn minder dan van een 100% zomerband, hetzelfde geldt in de winter in vergelijking met een 100% winterband.

Hoe lang mag ik een band gebruiken?

Banden drogen na verloop van tijd uit, waarbij droogtescheurtjes ontstaan. Door veroudering lopen de eigenschappen van het rubber terug. Het wordt aanbevolen om banden na zes jaar te vervangen, ook als er nog voldoende profiel op zit.

Welke bandenspanning moet ik aanhouden?

De juiste bandenspanning staat vermeld op een sticker die aan de binnenkant van de tankdopklep is geplakt of op de binnenzijde van het portier van de bestuurder is aangebracht. Je vindt de aanbevolen bandenspanning ook in het instructieboekje.
Een vol beladen auto vraagt om een hogere bandenspanning dan een auto waarin alleen de bestuurder en een eventuele passagier zitten. Daarom staan er altijd twee aanbevolen waarden voor de bandenspanning vermeld.