Kia EV3 zijaanzicht

De Kia EV3

De nieuwe Kia EV3, een compacte elektrische SUV!

Tijdens de EV Day in Korea heeft Kia drie nieuwe kleine tot middelgrote elektrische modellen onthuld. Waaronder ook de Kia EV3, een compacte elektrische SUV. Met de onthulling van dit nieuwe model wordt de volgende stap gezet om de ‘EV-revolutie’ te leiden én te versnellen. De EV3 omvat al het goede van de Kia EV9 maar dan met compacte afmetingen.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de komst van de Kia EV3 en straks als een van de eersten een proefrit maken? Schrijf je dan in en wordt op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom de EV3.

Kia EV3

Technologie en functionaliteit in een compact formaat

De EV3; technologie, functionaliteit en het design van de EV9 in een compact formaat en toegankelijke vorm. De robuuste architectuur van de vierkante wielkasten die zijn uitgesneden met asymmetrische hoeken, resulteert in een onverwachte logica en maakt een krachtige indruk. Vanbinnen combineert de Concept EV3 een uitzonderlijke functionaliteit met een veranderbare sfeer en hoogstaand design. Het geavanceerde en ergonomische stoelontwerp en de milieuvriendelijke materialen die Kia op grote schaal wil gaan toepassen worden in de Concept EV3 gecombineerd met minitafels die in lengte, positie en hoek kunnen roteren.

Kia EV3 - Exterieur
Kia EV3 - Exterieur
Kia EV3 - Exterieur

Benieuwd naar de EV3?

Achtergrond element

Het concept van de Kia EV3

De EV3 is het resultaat van de visie van Kia op een elektrische compacte crossover die functionaliteit moeiteloos combineert met puur rijplezier. Het conceptmodel biedt gebruikers de technologie, functionaliteit en design van het nieuwe elektrische topmodel van Kia, de EV9, in een compacte en toegankelijke vorm. Het design is geïnspireerd op de ‘Joy for Reason’-pijler van de ontwerpfilosofie.

Het design

Het design van de Concept EV3 heeft een unieke vorm, gecreëerd door een naar voren geplaatste voorruit en een aflopende daklijn. De robuuste vormen van de wielkasten met de hoekige designelementen geven de EV3 een gedurfd en krachtig uiterlijk! De combinatie van de contrasterende stijlen rondom de voorruit en de losgekoppelde C-stijl geven het dak een zwevend en aerodynamisch effect. Het 29″ panoramadisplay bevat alle informatie die je nodig hebt tijdens het rijden. De subtiele sfeerverlichting benadrukt de vormen van het dashboard en geven rust in het interieur. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens elk moment van je reis.

Het interieur van de Kia EV3

De manier waarop designtegenstellingen in het interieur worden gebruikt zorgen voor een rustig geheel. Tegelijkertijd geeft het ruimte voor een actieve levensstijl. Het interieur van de Concept EV3 is geïnspireerd door het element ‘Air’. Er is gebruik gemaakt van lichte, transparante en duurzame materialen. Dit geeft rust in het design en een ruimtelijk gevoel. De achterbank is eveneens flexibel en kan moeiteloos worden opgeklapt, waardoor grote bagage-items zoals elektrische steps en fietsen met gemak kunnen worden opgeborgen.

Benieuwd naar de toekomstige Kia EV3?

Kia EV3 interieur
Kia EV3 cockpit
Kia EV3 cockpit

Kia EV-modellenreeks

Kia heeft een plan aangekondigd om een uitgebreid EV-assortiment te ontwikkelen. De line-up gaat bestaan uit de al geïntroduceerde modellen als de Kia EV6 en de Kia EV9 en toekomstige modellen in het gewilde B- en C-segment. Kia streeft er onder meer naar om kleinere EV’s zoals de EV3, EV4 en de EV5 te introduceren. Hoewel elk model specifiek aan uiteenlopende klantenbehoeften gaat voldoen, delen ze gemeenschappelijke elementen zoals de baanbrekende elektrische platformtechnologie van het merk, de innovatieve ‘Opposites United’ designfilosofie en de duurzame materialenstrategie. Blijf op de hoogte van deze unieke compacte SUV, de Kia EV3 en meld je aan.

Achtergrond element

Zeeuw & Zeeuw houdt u graag op de hoogte!

De eerste compacte 100% elektrische SUV van Kia, de Kia EV3. Blijf op de hoogte van alle informatie en reserveer bijvoorbeeld als eerste een proefrit.

Disclaimer. Alle getoonde gegevens en illustraties onder voorbehoud. De modellenreeks en technische specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Bovendien zijn de auto’s op de afbeeldingen studiemodellen die van de werkelijkheid kunnen afwijken. Er kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard door eventuele onjuistheden.