Kia monteur airco

Kia Airco Service

Houdt uw airco in topconditie

Gratis Kia Airco Check!
Kia Airconditioning

Met Kia Airco Service blijft uw Kia airconditioning in topconditie

De airconditioning van uw Kia regelt het klimaat, zorgt voor een gezonde lucht, voorkomt beslagen ramen en een afname van de luchtvochtigheid. Een slecht werkende airconditioning heeft een negatief effect op het brandstofverbruik. Laat daarom tijdig uw airconditioning checken om nare geurtjes en effecten te voorkomen.

Kia Airconditioning
Achtergrond Element

Waar kunnen wij u mee helpen?

Kia Airco Check

Heeft u het idee dat uw airco op dit moment niet helemaal lekker functioneert? Laat dan gratis bij Zeeuw & Zeeuw Kia uw airco nakijken om narigheid te voorkomen. Maak nu snel via onderstaande button een werkplaatsafspraak en rij koel de zomer door.

Kia Airco Check: GRATIS

Kia Airco Reiniging

Bacteriën, virussen, pollen en schimmels komen uw Kia binnen via het ventilatie- en airconditioningsysteem. Zelfs als uw Kia aan de buitenkant schoon is en er van binnen ook schoon uitziet, kunnen er nog steeds ongewenste passagiers meeliften. Eenmaal in het interieur kunnen ze voor u en uw passagiers onaangename maar ook gevaarlijke problemen veroorzaken, zoals: vieze geuren, hooikoorts, allergieën of zelfs in extreme gevallen astma. Laat daarom regelmatig uw airco reinigen, hierbij vervangen wij de interieur-/pollenfilters. 

Kia Airco Reiniging: €44,95

Kia Airco Onderhoudsbeurt

Door uw airco regelmatig ook door onze werkplaats te laten onderhouden voorkomen wij voor u dat uw airconditioning stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid. Tijdens een complete airco onderhoudsbeurt wordt uw airco volledig nagekeken en bijgevuld. Uw airco maakt gebruik van koudemiddel, dit zorgt voor de koele lucht in uw auto. Dit koudemiddel moet regelmatig bijgevuld worden. Wij adviseren u om het jaar een airco onderhoudsbeurt uit te laten voeren en daarmee uw koudemiddel bij te laten bijvullen, dit om de effectiviteit van uw airco te waarborgen.

Kia Airco Onderhoudsbeurt: €199,-

Achtergrond Element

Waarom een airco service?

De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er voor dat uw ruiten ontwasemt worden en blijven, dit voorkomt slecht zicht en zo ook ongelukken.

Ieder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.

Kia Airconditioning
Kia Airconditioning
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de airconditioning van uw Kia?

Heeft u een vraag over de aircoservice van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is Airco?

Airco is de veelgebruikte afkorting van airconditioning. Het is een toestel dat de lucht in het interieur koelt en ontvochtigt. Een airco werkt met een koudemiddel met een laag kookpunt dat circuleert tussen een compressor en een verdamper. In de compressor wordt het gasvormige koudemiddel samengeperst tot een vloeistof. Hierbij komt warmte vrij die wordt afgevoerd door de rijwind of ventilator. De vloeistof stroomt nu naar de verdamper, waar lucht voor het auto-interieur doorheen stroomt. Bij het verdampen wordt warmte opgenomen en zo wordt de langsstromende lucht gekoeld en daarmee het interieur.

Hoe krijg ik mijn auto het snelst koel in de zomer?

In de schaduw parkeren is het beste. De temperatuur in de auto kan in de zon oplopen tot 70° C en warmte die er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Rij vervolgens met de airco aan enkele minuten met geopende ramen om de ergste hitte te verdrijven. Zet de airco na het sluiten van de ramen enkele minuten op de recirculatiestand. Dan komt er geen hete lucht van buiten bij, wat het koelproces versnelt. Niet te lang, want anders kan er loomheid ontstaan door zuurstoftekort.

Is een airconditioning onderhoudsvrij?

Nee. Per jaar verliest ‘ie bij normaal gebruik zo’n 6 tot 7 procent koudemiddel. Dat moet op peil worden gehouden. Ook moet worden gekeken of zich geen rottende bladeren in de luchtinlaat bevinden. Een jaarlijkse controle bij een Zeeuw u0026amp; Zeeuw vestiging verdient aanbeveling, ook om te kijken of de aandrijfriem intact is en de slangen niet zijn beschadigd.

Wanneer gebruik je airconditioning?

De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er voor dat uw ruiten ontwasemt worden en blijven, dit voorkomt slecht zicht en zo ook ongelukken.u003cbru003eIeder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.

Hoe vaak moet het aircosysteem bijgevuld worden?

Het is verstandig je airco u003cstrongu003eelk jaaru003c/strongu003e te laten nakijken en u003cstrongu003eom het jaaru003c/strongu003e te laten bijvullen.